Parate Service Administratief & Fiscaal Servicebureau

Uw zakelijke belastingaangifte en bedrijfsadministratie goed geregeld

Een boekhouder? Ik kan dat toch wel zelf!

Met oefening kan iedereen de basisprincipes van boekhouden onder de knie krijgen. Het klinkt dan ook logisch dat wanneer u zelf de administratie doet, er geld uitgespaard wordt. Deze vlag gaat niet altijd op. Een berekening laat zien dat u al snel duurder uit bent.

Uit onderzoek blijkt dat zelfstandig ondernemers (zonder personeel) gemiddeld 7 uur per maand besteden aan de administratie. Dat is op jaarbasis 84 uur. Doe dat eens maal een gemiddeld uurtarief van 60 euro en je komt op een jaarlijkse kostenpost van ruim € 5000,- uit.

Zelf doen!

Veel zelfstandigen vinden dat zij zelf de onderneming zijn. Dus willen ze niets liever dan alles in eigen handen houden, omdat ze zich er verantwoordelijk voor voelen. Dat geldt dan ook meteen voor hun administratie. En nee, dat kun je niet kwalificeren als privétijd, want je voert gewoon zakelijke activiteiten uit naast je eigenlijke werk.

Accepteer daarom dat de administratie veel tijd kost als u het zelf doet. Effectieve werktijd die u beter aan andere zaken kunt besteden. Zoals acquisitie!

Extra voordeel

Wanneer u zelf de boekhouding doet, kunnen de kosten van uw eigen tijd niet in mindering gebracht worden op de winst. Dat kan wel met de kosten van je boekhouder. Bovendien weten wij precies wat u moet doen om ervoor te zorgen dat u fiscaal zo voordelig mogelijk uit bent.

Facebook nieuws

2 maanden geleden

Parate Service

Herinneringsbrief opsturen gegevens kinderopvang 2019

BELASTINGDIENST
07.09.2020
De Belastingdienst heeft van sommige kinderen aanvullende gegevens nodig over de kinderopvang over 2019. In juni en juli zijn hierover brieven verstuurd naar betreffende ouders. Ouders die nog niet gereageerd hebben ontvangen binnenkort een herinneringsbrief. Hierin vraagt de Belastingdienst om de gegevens alsnog vóór 3 oktober 2020 op te sturen.
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

"Onze financiële toestand was een groot warboel. Fred heeft via zijn contacten ervoor gezorgd dat het weer op rolletjes loopt."

Dhr. P Pieters uit Assen